Apps om Sundhed og fitness til android

Tjek UV-index og hvor lang tid du kan være i solen

Brugervurdering:  / 4
DårligBedst 

Pris: Gratis

Denne app kan give dig en direkte beregning på hvormeget sol du kan tåle hjemme og overalt i verden..? Men virker denne app?

Funktionalitet og brugervenlighed:

Hovedmenuen giver følgende valgmuligheder: Solfakta: her får du en masse informationer om UV-stråling, solfølsomhed, sol og D-vitaminer, gode råd om solens stråler og mere. Under "beräkna" beregner du hvor meget af solens stråler du kan tåle - enten ud fra GPS´ens placering af hvor du befinder dig. Du kan du også vælge et sted fra listen eller angive et UV-indextal. Når du også har indtastet hvilken tid på dagen du er i solen, hvilken alder du har og hvor solfølsom du er generelt, så kan du få beregnet hvor lang tid du kan være i solen uden at blive forbrændt. De gode solråd følger også med - og det er: hav altid solcreme med min. faktor 15 på når du er i solen. Skal du være i solen i længere tid, så brug højere faktor - og gerne så høj som muligt. Menupunktet "barn" giver gode råd til forældre til spædbørn og børn, så du kan beskytte dit barn bedst muligt mod formeget sol. "UV-index" viser hvad UV-index er, hvilken UV-stråling der er på din lokation, hvor i verden indexet er højest og gode solråd. App´en er super brugervenlig - bortset fra at den kun er på svensk, hvilket kan besværliggøre brugen for brugere der ikke forstår svensk.

Screenchots:

Konklusion:

Formålet med app´en er rigtig godt. Hudkræft (alle 3 former) er i kraftig vækst, og det skønnes at en stor del af den danske befolkning har den milde form for hudkræft. Derfor kan denne (svenske) app være medvirkende til at skabe mere bevidsthed om solskader og hvordan du undgår at få dem. Supersmart at kunne bruge sin smartphone til et sådan formål også. Supergod idé. MEN den tid du kan være i solen er kun en vejledning - så brug altid solcreme med høj solfaktor.

Link til Min soltid app på Google Play

Eller scan QR-kode her: