Billig mobil reparation? - Se her hvordan.

Brugervurdering:  / 10
DårligBedst 

 

Hvis du har tabt din smartphone eller hvis den på anden måde er gået i stykker - er der så en billig måde at få den repareret..? ja - der er nogle enkle råd.

Hvis du ikke har prøvet det endnu, så kommer du sikkert til at prøve det på et eller andet tidspunkt.

Din mobil er gået i stykker. Eller der er en feature, en knap eller et eller andet på din mobil, der ikke virker som det skal. Og det er ikke en fejl "40". 

Du kan vælge at håndtere dette på denne måde: Besøg den nærmeste officielle forhandler af dit mobilmærke, for at få dem til at reparere din mobil. Ingen tvivl om at dette er den rigtige løsning, hvis din mobil ikke har lidt fysisk overlast og hvis den er under 2 år gammel. Så kan den nemlig være dækket af fabriksgarantien. Hvis det altså er sansynliggjort at fejlen ikke skyldes dit brug af mobilen. Kan dette ikke "bevises", kan det ret hurtigt komme til at koste dig mange penge at få den repareret hos de officielle forhandlere. Men er det nu også nødvendigt at få den lavet hos dem? Hvis du går til et et uautoriseret sted – kan du faktisk få mobilen repareret - også uden at du mister reklamationsretten.

Det viser sig at eksempelvis over 10% af smartphone-ejere, har oplevet at de på et eller andet tidspunkt har stået med en mobil, der er gået i stykker - meget ofte uden at de selv er skyld i det. 

Hvis du skal følge de officielle retningslinier fra f.eks. Apple og andre smartphone-producenter, vil det altså blive en dyr oplevelse, hvis du går til en autoriseret forhandler – f.eks. ved at returnere den til det salgssted hvor du har købt den. Ofte påstår de at du mister garantien på din mobil, hvis du ikke retter dig efter deres politik på området.

Men husk - du mister ikke reklamationsretten...! Købeloven gælder stadig, selvom du får din mobil repareret et billigere sted. 

Du kan derfor godt vælge en billigere reparatør

Priserne på en mobil reparation er meget forskellige, alt efter hvem din forhandler er. Vi har lavet nogle stikprøver og det viser sig at der på samme reparation var priser på mellem kr. 700,- og 1.800,- for udskiftning af en volumen justerbar knap til en Samsung på de officielle steder.

Ifølge den danske købelov, har du altid to års reklamationsret. Så går du til en uautoriseret og meget billigere reparatør, som reparerer din mobil billigt, forsvinder din reklamationsret ikke – men det gør din 1-årige fabrikant-garanti til gengæld.

Og du skal også huske at du efterfølgende stadig kan klage til forhandleren over andre fejl ved din smartphone. Den lille detalje oplyser de officielle forhandlere meget sjældent om, når kunderne spørger til mobilreparationer.

Der findes efterhånden mange uautoriserede reparatører, der laver mobil reparationen meget billigere. Du finder reparatørerne på internettet - og via "mund-til-mund"- metoden. Spørg din venner hvad de gjorde sidst deres mobil gik i stykker.

Hvad koster så en uautoriseret mobil reparation? Priserne varierer naturligvis afhængig af hvilken reparation du skal have udført, men du kan ofte reducere din udgift med 50% - og så kan de ofte udføre mobilreparationen indenfor 1 time...! Ofte i modsætning til de officielle kanaler - hvor det kan tage op til flere uger at få lavet din skærm. 

Men pas på - det er ikke alle uofficielle reparatører - der har styr på hvad de laver. 

Brug evt. "trustpilot" og søg på mobil reparation - og se hvem der får den højeste karakter.

Tips til den bedste mobil reparation

Se andre relevante artikler:

Billig iphone skærm reparation