Er du træt af din "gamle" iphone og vil skifte til android..?

Brugervurdering:  / 4
DårligBedst 

 

 

 

 

 

 

Er en iphone begyndt at blive en smule forældet efter din smag?

Det er faktisk noget som jeg hører mere og mere, når jeg taler med iphone brugere, eller for den sags skyld tidligere iphone brugere. I den næste tid, er der nogle fantastiske Android-telefoner, som kommer i markedet, og det er svært ikke at blive "fanget" til at lave skiftet til Android-platformen, hvis du er på udkig efter fornyelse. 

Men... før du laver "skiftet", er der nogle ting, der skal laves for at gøre processen så gnidningsløs som muligt. Du har sandsynligvis Kontakter, Kalender, Fotos i din kamerarulle og Musik, som du ønsker at få med over til din nye Android-enhed. Nogle af disse vil være ret nemme at få overført, mens andre af områderne vil komme til at involvere en del arbejde at udføre. Så start med at sæt dig foran din PC, og helst med både din "gamle" iphone og din nye android enhed - og lad os så komme igang.

Før du begynder at starte din Android-enhed, vil du få brug for en Google-konto, det være sig en Google Apps eller Gmail-konto. Det er ikke påkrævet på en Android-enhed, men du kommer til at drage stor fordel af alt det, som Android kan tilbyde, hvis du opretter en Gmail-konto. Du vil blive bedt om at logge ind på denne konto i løbet af din første opsætning på din Android-enhed. Hvis du ikke gennemfører dette trin, og ønsker at gå tilbage og tilføje Gmail-kontoen senere, kan du gå til Indstillinger> Konti> Tilføj konto> Google. Iøvrigt kan denne samme proces benyttes, for at tilføje en anden type konto (Yahoo, Hotmail, osv.). Og det er jo smart at have alle sine mails på din nye android..
Kontakter, kalender og mail kan ordnes, hvis du synkroniserer dine kontakter fra din iPhone til din nye Gmail konto - denne proces er ret enkel. Bare sørg for at logge dig ind på din Android-enhed ved hjælp af den samme konto, som du bruger på din iPhone og sørg for at "Kontakt synkronisering" er aktiveret. Med andre konti, som Yahoo og Hotmail osv. , skal du eksportere din kontaktliste fra webstedet for kontoen. Du kan typisk finde dette i indstillingerne for din konto. 

Bruger du iCloud, kan du stadig bruge din iCloud-konto til at synkronisere kalendere og kontaktpersoner på din Android-enhed, men her er du desværre nødt til at købe et par apps. En af ​​de apps kaldes SmoothSync for Cloud Kontakter, (koster pt. kr. 26.55) og for kalenderen, hedder app´en SmoothSync for Cloud Kalender (koster kr 18.99). Disse to apps kan tilføje din iCloud-konto til din Android-enhed, så du stadig kan synkronisere din iPad eller Mac med din nye Android-enhed. Dette er især nyttigt, hvis du deler iCloud kalenderen med et familiemedlem og ikke ønsker at tvinge ham eller hende til at skifte til Google Kalender, bare fordi du har skiftet til Android.

Din Musik... Her er måske en af ​​de hurtigste måder at flytte dette fra en iPhone til Android. Du downloader Google Music app til din computer og udvælger din musiksamling. Google vil derefter gemme din musik "i skyen", op til 20.000 sange til gratis, og derefter "streamer" du det på din nye Android-enhed via programmet "Musik". Hvergang du tilføjer nyt musik til dit katalog, vil Music Manager app automatisk uploade og synkronisere den til din Android-enhed for dig.
Hvis det ikke er muligt for dig at bruger Google Music, kan du "trække og slippe" musikken på din computer i mappen Music (opret en, hvis der ikke er en til stede) på din Android-enhed via en USB-forbindelse. Mac-brugere bliver nødt til at bruge Android File Transfer app til at få adgang til deres enheds filer.

Fotos.. Med indførelsen af ​​iCloud og Photo Stream service i iCloud, kan du overføre fotos fra din iOS-enhed ultra nemt. Brug iPhoto på en Mac, eller installere iCloud kontrolpanelet på en Windows-PC, så kan du nemt få fat i billeder fra din iPhone og derefter synkronisere dem til din Android-enhed via USB eller via din Google+ konto.

For videoer på din iPhone, skal du bruge iTunes, iPhoto, eller en fil explorer til at få fat i filerne. Ved hjælp af et program som iExplorer, Image Capture (findes i mappen Hjælpeprogrammer på en Mac) eller Windows Stifinder, er det meget enkelt at tage filerne fra din iphone enhed.

Fremadrettet kan du synkronisere fotos fra din Android-enhed til din PC via USB eller ved at installere Dropbox app og give dit kamera "Upload funktionen". "Dropbox Camera Upload" funktionen er en fin metode til at få fotos fra din iPhone og på din computer.

Tilpasning... En af de største ændringer, du vil opleve, når du skifter over fra en iPhone til en Android-enhed, er evnen til at kunne tilpasse din enhed. Mulighederne for at ændre forskellige aspekter på din Android-enhed er næsten uendelige. Systemet er jo ikke så låst som IOS-platformen. Der findes sikkert andre metoder at kunne skifte fra den ene platform til den anden, men forhåbentlig har denne guide gjort det lidt lettere at konvertere, så du slipper for den største hovedpine. 

Se et par artikler mere om:

Smartphone i soveværelset

Gratis apps "æder" dit batteri

spar strøm på din smartphone

Eller flere tips her:

til Iphone 

til android