Billig smartphone og iphone skærmreparation?

Brugervurdering:  / 34
DårligBedst 

 

Har du ødelagt din iphone skærm - eller er din Samsung touch skærm ødelagt? Se her.

Der er mange af os der har prøvet det - også indtil flere gange - eller også kender du nogen, som har prøvet det.

Din smartphone skærm er gået istykker..

Dette kan ret hurtigt komme til at koste dig mange penge at få den repareret hos de officielle forhandlere. Men det er måske ikke nødvendigt at få den lavet hos dem? Hvis du går til et et uautoriseret sted – kan du faktisk få skærmen repareret - også uden at du mister reklamationsretten.

F.eks. har 20% af iPhone-ejere oplevet på et tidspunkt at stå med en skærm, der er gået i stykker. Det er ikke så underligt når man tænker på, at skærmen er lavet af glas og at du bruger den masser af gange i løbet af en enkelt dag. Et lille uheld eller uopmærksomhed fra din side og så ligger den på asfalten eller stengulvet - med en ødelagt skærm. 

Hvis du skal følge de officielle retningslinier fra f.eks. Apple, vil det blive en bekostelig affære, hvis du straks går til en autoriseret forhandler – f.eks. ved at returnere den til det salgssted hvor du har købt den. Det er deres påstand, at du mister garantien på din iPhone, hvis du ikke retter dig efter deres politik på området.

Men det gør du ikke..! Købeloven gælder stadig, selvom du får den repareret et billigere sted. 

 

Du må derfor gerne vælge en billigere reparatør

Priserne på en skærm reparation temmelig forskellig, alt efter hvem din forhandler er. En af vores stikprøver viser, at det koster mellem kr. 700,- og 1.500,- for udskiftning af en iPhone-skærm eller en Samsung skærm de officielle steder.

Men Forbrugerrådet har slår fast, at bl.a. Apples udmeldinger om reparation er i strid med den danske købelov. Ifølge den har du altid to års reklamationsret. Så går de til en uautoriseret og meget billigere reparatør, som skifter glasset billigt, forsvinder din reklamationsret ikke – men det gør din 1-årige fabrikant-garanti til gengæld.

Og du skal også huske at du efterfølgende stadig kan klage til forhandleren over andre fejl ved din smartphone. Den lille detalje oplyser de officielle forhandlere meget sjældent om, når kunderne spørger til skærmreparationer.

Der findes efterhånden mange uautoriserede forhandlere, der laver skærm reparationen meget billigere. Du finder reparatørerne på internettet - og via "mund-til-mund"- metoden.

Hvad koster så en uautoriseret skærmreparation? Priserne varierer ofte fra tid til anden, men du kan ofte slippe med en pris på kr. 350-450 for en ny skærm – og så kan de ofte ske indenfor 1 time...! Ofte i modsætning til de officielle kanaler - hvor det kan tage op til flere uger at få lavet din skærm. 

Tja... du bestemmer selv..

Få tip til den bedste mobil reparation

 Andre relevante artikler:

Billig mobil reparation