Ups! Falske antivirus apps i omløb

Brugervurdering:  / 7
DårligBedst 

De falske virus apps findes lige nu på Google Play og Windows mobile platformene - se her hvilke apps du skal undgå.

Når du downloader en som er et antivirus-produkt i Google Play-butikken eller den tilsvarende på Windows Phone, så er der nu 2 apps du skal undgå. Virusfirmaet Kaspersky-Lab, har netop opdaget apps til salg i de to butikker, der udgav sig for at være Kaspersky-produkter. De to apps går under navnene ”kaspersky Mobile” og ”Kaspersky Antivirus-2014”.

Kaspersky tilbyder ingen produkter med de 2 navne og tjekkede så disse apps. Resultatet af testen er ganske klar: Du får ingen antivirus-funktionalitet for pengene, hvis du køber de to applikationer. Den ene simulerer en virus-scanning, der dog intet gør. Den anden har blot kopieret screenshots fra en russisk virksomhed og lagt dem ind.

Det kan ikke ske på Apple´s App Store. Her er nye apps underlagt en strengere kontrol. Men selvom Apples strenge kontrol på mange danskere godt kan forekomme mærkværdige, så har kontrollen også et formål - som bl.a. at sikre at App Store ikke fyldes med tvivlsomme apps.  Desuden skal Apples relativt strenge guidelines med at designe apps føre til, at sikre et højt app-bundniveau, og at iOS-brugerne kun får at gøre med meget brugervenlige som de selv henter ned.

Androids største app-svaghed er, at der findes tvivlsomme apps i Google Play Store - men det er måske også det, der er den største styrke, fordi man som bruger ikke skal finde sig i et filter..? Døm selv.