Gratis apps sluger dit batteri

Brugervurdering:  / 4
DårligBedst 

På internettet betaler du for se indhold på forskellige websitet ved at se reklamer på disse websites. Gratis apps viser også reklamer det meste af tiden, men her betaler du så for disse med et meget højt strømforbrug fra dit batteri. Det viser nyeste forskning fra Purdue Universitetet.

Man har der lavet en undersøgelse af strømforbruget for annoncer i seks populære apps, herunder Angry Birds, Facebook og Android Browser og her fandt man stort strømforbrug ved visning af reklamerne. For eksempel forbruger reklame-modulet i Angry Birds omkring 75 procent af den samlede strøm, hvilket betyder, at selve spillet kun bruger 25 procent. Det høje strømforbrug skyldes reklame-moduler, der registrerer brugerens geografiske placering og sender oplysninger om brugeren til annoncører og downloader de forskellige annoncer. Forskerne vil offentliggøre detaljerne om deres undersøgelser på EuroSyS 2012-konference, som finder sted fra 10-13. april i Bern, Schweiz.

Der er også andre faktorer, der forårsager energiforbrug fra dit smartphonebatteri. Bl.a. er ineffektive software programmer og software "huller", kaldet "energi bugs, også store syndere" siger Charlie Hu, en professor fra Purdue University. "Det har tidligere være sådan, at når du bruger en elektrisk enhed, så bruger du strøm og når du ikke bruger en elektrisk enhed, er der næsten ikke noget strømforbrug. Dette gælder dog ikke for smartphones."

Professoren oplyser, at, at simpelt data netværksforbrug, ofte resulterer i en ekstra "hale" af strømforbrug. Reklame-modulet i Angry Birds bruger naturligvis 3G (eller wifi) til netværk uploading og downloading (af reklamer), mens selve spillet ikke bruger denne strøm" forklarede han.

Forskerne vil udvikle en metode til at "forbedre energieffektiviteten med en teknik, der har vist sig at reducere energiforbruget med 20 til 65 procent. Men de sigter mod at udvikle en "energi debugger, der automatisk peger på fejl i softwaren og retter disse fejl uden medvirken af ​​en menneskelig softwareudvikler.