Tips til Iphone

Udnyt din mail på iphone eller ipad bedre

Brugervurdering:  / 5
DårligBedst 

Hvis du gerne vil udnytte dine mail-konti optimalt og få et bedre overblik over dine forskellige mails, så er her et par tips om, hvordan dette kan lade sig gøre. 

Du skal have opdateret til iOS 6 eller nyere, så du kan udnytte mail-designet bedre på din iphone og ipad. Efter iOS 6 opdateringen, indeholder mail-funktionen flere smarte funktioner, som kan give dig et bedre og hurtigere overblik over dine e-mails. 

Opdater din mail

Hvis du vil opdatere din mail, gøres dette ved at "trække-ned" i skærmbilledet, hvorefter mailkontoen opdateres med sidste indkomne mails. 

VIP-mails – sortér i dine vigtige kontaktpersoner.

Hvis du er en person som får en masse mails hver dag, så er det en god idé at oprette dine vigtigste kontaktpersoner i en VIP-sektion, for derved at være mere opmærksom på mails fra disse personer. 
Dette gøres ved at du i en e-mail fra denne person klikker på personens navn, så kommer kontaktinfo frem og så vælges ”Føj til VIP”. Så enkelt er det. Derefter vil mails fra dine valgte kontaktpersoner lande i en VIP-indbakke. Du fjerner kontaktpersoner fra VIP-listen på samme måde. I oversigten over dine mail-konti ser du nu VIP – og hvis klikker du videre ind her, kan du se de modtagne mails fra dine vigtige kontaktpersoner:


mail

Vil du kunne sende mails fra forskellige konti

Hvis du har oprettet flere forskellige mailkonti på din iphone eller ipad, kan du vælge at afsende mails fra den mailkonto som du ønsker. Vælger du ”ny mail”, klikker du på ”Fra”, så kommer alle dine mailadresser frem. Derefter kan du vælge hvilken mail, som skal være afsenderen på den specifikke mail, du skal til at sende. 

Forskellig signatur i forskellige mails

Som Gmail-bruger på android, har man længe kunne vælge mellem forskellige signaturer i e-mails. Dette kan du nu også gøre på din iphone og ipad. Du går ind i ”indstillinger” på din iphone/ipad, og finder efterfølgende indstillinger for "email", "kontakter" og "kalender". Under ”signatur” – og så kan du vælge de forskellige mailkonti og lave en særlig signatur til hver mailkonto. Så kan du jo give din arbejdsmail én signatur, din private mail en anden osv.

mail

Indsæt foto i mail, når du har skrevet den:

iPhone og iPad’ens mailprogram har altid været udskældt for, at du ikke har kunnet indsætte et billede, når du var gået i gang med at skrive mailen. Det kan du nu. Når du er i gang med at skrive en mail, kan du holde fingeren nede på skærmen, så den sorte bjælke med ”vælg, vælg alt, sæt ind” kommer frem.  Ved siden af "sæt ind", er der en lille pil og den klikker du på. Så kan du ”indsæt foto eller video” - smart ikke? 

mail

 Giv dine VIP-kontakter deres egen meddelelseslyd

 

Hvis du vil give din VIP-kontakter deres egen lyd, når der kommer mails fra en af VIP´erne, så kan du indstille din iphone/ipad, så der kommer en særlig lyd, når du modtager en mail fra en af VIP´erne. Det gør du ved at gå ind i indstillinger > meddelelser > mail > VIP.

mail

Hvor mange mails ønsker du at se - hvor meget af mailen vil du se...:

Hvis du vil lave andre indstillinger, bl.a. hvor mange mails du ønsker at se og hvormeget af den enkelte mail du vil se mv., så gå i > indstillinger > e-post > kontakter > kalendere og lav indstillingerne der.  

Hvis du har mails, der endnu ikke er sendt og du har kladder – så kan du hurtigt få overblik over disse, ved at holde ”skriv ny mail”-knappen nede i et par sekunder – så kommer oversigten frem.

Andre relevante artikler:

 Undgå dyre "in-apps" køb og andre downloads. 

Indstil aldersbegrænsning på din ipad/iphone