Quick Response - aflæsning af koder på mobilen

  

QR som er en forkortelse af "Quick Response", betyder på dansk "hurtigt svar". Det er meningen med QR koder... det skal være hurtigt og nemt. En QR-kode er blot et billede med firkanter på som tilsammen danner en kode - denne kode kan så oversættes til noget tekst - en mailadresse - eller en adresse til et website.  Altså ligesom en stregkode i supermarkedet.

Smartphones er nu ved at være kendt af alle - eller næsten alle. Smartphones gør at vi kan være online stort set overalt i Danmark. Dette har også medført, at QR-koderne er mere og mere benyttet - disse koder kræver jo en mobil for at kunne fungere.

Hvad bruger jeg så disse "koder" til? 

Ofte bruges disse koder til reklamer - man bruger mobilen til at aflæse koden - så ser man mere om det produkt som koden er lavet til.

Hvis du ikke har internetforbindelse kan du alligevel aflæse koden med mobilen - og når du så kommer hjem, kan du hoppe ind på linket. Forvent at disse "koder" vil blive brugt mere og mere - også i fremtiden. Så det det gælder bare om at være med allerede nu.

Hvad gør jeg?

For at du kan aflæse QR-koder, kræves der blot et lille program, som du kan installere på din mobil. Når du har installeret programmet og så derefter finder en QR-kode, så kan du åbne programmet op og tage et billede af koden, hvorefter programmet så aflæser denne kode og fortæller dig hvad der står. Nemt og enkelt..! 

Her kan du hente programmerne: 

Android mobiler (på android marked):  hent programmet ved klik på QR Droid  

Til Iphone (på itunes) hentes programmet ved klik på : scan for Iphone